HRVATSKA PODVALA: Nova prljava kampanja protiv srpske robe!

Autor:

Svet

12.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman kad pomislimo da ne može jadnije, Hrvati nas razuvere. Stare mržnje prema Srbiji opet se podgrevaju u hrvatskoj kuhinji, iz koje su, po oprobanom receptu, još jednom pokušali da spreče ulazak naše robe na njihovo tržište. Ovog puta naložili su povlačenje filea lososa iz Srbije zbog, navodnog, prisustva opasne bakterije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trgovinski rat: Premijer Andrej Plenković

Reč je o fileu lososa srpske firme "Ancora nuova", a nalog je izdalo hrvatsko ministarstvo poljoprivrede jer su, kako je navedeno, u njemu pronašli smrtonosnu bakteriju listeriju.

Ipak, kako saznaje naš list, reč je o klasičnoj podvali, čiji je jedini cilj zaustavljanje srpske robe. Naša saznanja potvrđuju i odgovori koje smo dobili od firme "Ancora nuova". Kako kažu, oni poštuju sve procedure i srpske inspekcije nijednom nisu pronašle ništa sporno. Takođe, iz Hrvatske im nije poslat nikakav nalaz o, navodnom, prisustvu bakterije u fileima lososa, što je samo po sebi indikativno.

Evo šta ih boli

Izvoz Srbije u Hrvatsku - 116.000.000E

Izvoz Hrvatske u Srbiju - 79.000.000E

OPROBAN SCENARIO

Kako kažu sagovornici našeg lista iz privrednih krugova, povod za ovakav hrvatski potez je jasan: ekonomski pokazatelji te države nakon korone su katastrofalni, dok su naši mnogo bolji. Takav je i odnos uvoza i izvoza u oba pravca jer se mnogo više naše robe plasira na hrvatsko tržište nego njihove ovamo. I predsednik Aleksandar Vučić rekao je pre desetak dana da će za godinu i po Srbija po rastu BDP preteći Hrvatsku, a za šest-sedam godina bićemo ispred i po platama.

U ovom slučaju, možda bi neko i poverovao Hrvatima u to da im iz Srbije izvozimo otrovnu hranu da nam na ovaj način nisu i ranije podmetali nogu. Podsetimo, 2015. godine Hrvatska je, nasuprot Evrope, suspendovala SSP i jednostrano uvela mere protiv Srbije, onemogućila Srbiji normalan saobraćaj, protok robe i kapitala i ljudi.

SVE OČEKIVANO

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, kaže da se od Hrvata uvek može svašta očekivati, posebno imajući u vidu da će u trci za najvećeg patriotu u Hrvatskoj pobediti onaj ko najviše pljune po svemu srpskom.

- Odluka ministarstva je, pre svega, u funkciji predizborne kampanje sa ciljem dokazivanja ko je veći patriota u Hrvatskoj - objašnjava Linta za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading