Majku udarao satarom i davio kaišem, ona na sudu dala skandaloznu izjavu: Drago mi je što je ovo uradio meni!

Autor: avaz.ba, Republika

Svet

11.06.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitanjem optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Emiru B. (45) za pokušaj ubistva njegove majke Razije I. (75), koju je satarom udario u glavu, da bi je potom davio kaišem i na kraju odustao od zločina.

RepublikaFoto: youtube.com/ Klix.ba
Foto: Ilustracija

Prema optužnici, zločin je počinio u stanju neuračunljivosti, jer ima retku bolest - teški duševni poremećaj sa sumanutom idejom milosrđa. Zbog toga je tužilaštvo zatražilo da mu se izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Zločin je počinjen 16. marta ove godine. U optužnici se navodi da je Emir zbog ličnih problema i teške porodične situacije počeo da planira majčino ubistvo. Kritične večeri je bio u alkoholisanom stanju i posle kraće svađe tupom stranom satare je više puta udario majku u glavu.

Zatim je uzeo kaiš i stezao joj ga oko vrata, sve dok joj usne nisu poplavile i počela da krklja, pa je odustao od zločina i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Razija I. je saslušana kao svedok tužilaštva. Po ulasku u sudnicu sinu se obraćala rečima "zlato moje", a kasnije je utvrdila da mu ništa ne zamera i da joj ne bi bio problem da ponovo žive zajedno. Pokušala je i da dodirne sina, ali joj sudska policija to nije dozvolila.

- To je moj jedinac. Bio je dobro dete. Nismo se svađali i bili smo u divnim odnosima. Zbog problema na poslu, ali i traumatičih iskustava iz rata, u sebi je gomilao strah i zbog toga počeo uzimati antidepresive -  ispričala je Razija I.

Ona kaže da se kritičnog dana Emir osećao na rakiju, te da mu je rekla da to neće tolerisati. Nije joj se suprostavio, zajedno su večerali, a kada je otišla u kupatilo došao je za njom sa satarom u rukama. Mislila je da je šala, sve dok je nije udario u glavu.

- Rekla sam "prestani, zovi hitnu, ide mi krv". Onda je uzeo kaiš i počeo da me davi i ja sam se onesvestila - rekla je Razija.

Potvrdila je da je u istrazi rekla da je sin hteo da je ubije iz milosrđa, jer je jednom prilikom kada se teško razbolela rekao: "Mama, žao mi je što nemam pištolj da ti skratim muke".

- To je moje zlato! Drago mi je što je ovo uradio meni, a ne daj bože nekom drugom - rekla je Razija, kojoj je sin na kraju svedočenja rekao: "Mama, volim te puno".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading