(VIDEO) "Policajci su plakali kada su me privodili" Amfilohije: Ove litije su borba protiv nepravde i bratomržnje

Autor: kurir.rs, republika.rs

Svet

22.06.2020

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit Amfilohije obratio se građanima ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Amfilohije Radović

- Ne damo svetinje, ne damo svetinje, ne damo svetinje, ovaj glas Božji naroda odjekuje danas Crnom Gorom, a dugo smo čekali na to - rekao je sinoć arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nakon litije u Podgorici.

On podseća da narod u Crnoj Gori traži od sadašnje vlasti da otakaže deo spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolit je rekao da predsednik Crne Gore Milo Đukanović i direktor policije Veselin Veljović tvrde da crkva organizuje četnički pokret u Crnoj Gori što nije tačno.

- Kod mene su plakali policajci kada su me privodili na informativni razgovor, a sada vidimo da su se neki odrekli značke i uniforme. Nisu krivi policajci, već oni koji su im to naredili. Ako nastave da vrše takvo bezakonje nad Ustavom, onda se postavlja pitanje ko je taj bezuman da glasa za takvu vlast. Kome da predamo svetinje onima koji na lažima zasnivaju svoje priče - upitao je mitropolit Amfilohije.

- Gde je bilo u svetu da bezbožnici stvaraju svoju crkvu – nigde - rekao je mitropolit Amfilohije.

- Ove litije su borba protiv nepravde, bratomržnje i bratomržnju i ne možemo glasati za onog koji to nastavlja. Ja ne mogu, a vi kako hoćete - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading