(VIDEO) MILOVI "JUNACI" ZAVODE (NE)RED: Sedam crnogorskih policajaca bez povoda krvnički pretuklo mladića!

Autor: Politika, Republika

Svet

30.06.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje sedam policajaca tuklo je 13. maja u Pljevljima nogama, rukama i pendrecima 21-godišnjeg O.M. iako on nije pružao nikakav otpor, čime su prekoračili ovlašćenja i povredili prava tog mladića, konstatovao je Savet za građansku kontrolu rada policije.

RepublikaFoto: youtube.com/Rokaj RobijoHD
Brutalno ponašanje crnogorske policije

Savet za građansku kontrolu rada policije istakao je da očekuje reakciju Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije, pišu podgoričke "Vijesti".

Prema njihovim podacima iz pljevaljskog tužilaštva, taj predmet je u fazi izviđaja.

Policajci sa opremom za razbijanje demonstracija tukli su 21-godišnjaka tokom protesta građana protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i tu policijsku "akciju" zabeležile su kamere.

- Na kadrovima dostupnog snimka se vidi da O.M. koji nije pružao nikakav otpor, najmanje sedam policijskih službenika udaraju nogama, rukama i pendrecima. Broj udaraca koje je primio O.M. je značajan - naveli su iz Saveta.

Na snimku se, kako su dodali, vidi da jedan od policajaca koji ga je takođe udarao, podiže desnu ruku kao znak kolegama da prestanu sa udaranjem nakon čega svi prisutni policajci prestaju da udaraju O.M.

RepublikaFoto: youtube.com/Rokaj RobijoHD

"Savet je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa, ocenio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema građaninu O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava", piše u zaključku Saveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading