Namamili ženinog švalera pa ga UBILI: Pretio ubici preko fejsbuka, pokušao da im pobegne, ali je dobio METAK U ČELO!

Autor: blic.rs, republika.rs

Svet

06.07.2020

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Kovačević (30) i Pero Mirović (45), iz Han Pijeska, osuđeni su u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na po 12 godina i četiri meseca zatvora zbog ubistva Davora Vitića (33), iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge Biljane.

RepublikaFoto: youtube.com/ Klix.ba
Foto: Ilustracija

Obojica su oglašena krivim da su kao saizvršioci počinili krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, preneo je Informer.

Zločin se dogodio 21. jula 2018. godine na lokalnom putu u mestu Bogaz kod Han Pijeska. Prema navodima optužnice, Kovačević je prethodno putem "Fejsbuka" primao preteće i uvredljive poruke od Vitića.

Razlog tome je, kako se navodilo u istrazi, bila Kovačevićeva svađa sa suprugom, zbog njene ranije ljubavne veze s Vitićem. Žrtva i optuženi su međusobno razmenili više poruka i Vitić je Kovačeviću najavio svoj dolazak u Han Pijesak kako bi se obračunali. Kovačević i Mirović su se potom dogovorili da ga dočekaju sa automatskim puškama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kada je Vitić "golfom 2" stigao na dogovoreno mesto, ugledao je optužene kako mu idu u susret, naoružani puškama. Pokušao je da, vozeći u rikverc, pobegne, ali mu nije uspelo. Optuženi su prema njemu ispalili dva hica i usmrtili ga. Vitić je pogođen u čelo. Metak je prošao kroz glavu i izašao na potiljak, te je na mestu ostao mrtav - navodilo se u optužnici.

Tokom uviđaja policija je pronašla dve puške koje su korišćene u zločinu. Zanimljivo je da čaure nisu odmah pronađene i ispostavilo se da ih je, nakon pucnjave, uklonila Kovačevićeva supruga Biljana. To je tokom istrage priznala policijskim inspektorima i pokazala im mesto gde ih je sakrila. Inače, Biljana je 11 godina starija od supruga Boška, koji nosi njeno prezime.

Ubijeni Dalibor Vitić ranije je robijao zbog pokušaja ubistva bivše devojke Milene O. u Bratuncu. On je, iz ljubomore, u njenoj kući aktivirao bombu, koju je ispustio na pod. Devojka je bombu pokušala da izbaci kroz prozor, ali se odbila od venecijanera i eksplodirala, pri čemu su oboje povređeni. Vitić je i kao maloletnik bio osuđen zbog ubistva taksiste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading