TODORIĆ PLATIO KAUCIJU: Šef Agrokora pušten da se brani sa slobode

Autor: n1info.com, Republika

Svet

07.11.2017

16:39 >> 18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gazda Agrokora Ivica Todorić, koji je uhapšen u Londonu, pušten je uz kauciju koja ne prelazi 100.000 funti da se brani sa slobode.

Ne ostaje u pritvoru: Ivica Todorić

Kako prenose beogradski mediji, na osnovu saznanje iz advokatske kancelarije Tomanović, koja je jedan od zastupnika Todorića, prvi čovek Agrokora dobrovoljno odazvao pozivu engleskih pravosudnih organa.

Potom je dao izjavu povodom procesa koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj i povodom evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Hrvatska.

Todorić izjavu daje u prisustvu svog engleskog advokata Timothy Otty QC.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je o Todorićevom hapšenju obavešten tokom obilaska međunarodnog sajma knjiga, Interliber, koji se održava u Zagrebu.

- Sada sledi uobičajena procedura... Todorić ima prava kao optuženi i verujem da će ih koristiti i ne želim o vremenskim okvirima da spekulišem - rekao je Plenković.

Todorić: Ovo je mala pobeda, sve je super

Vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, nakon što je izašao iz londonskog suda gde je rekao da se protivi zahtevu za izručenje Hrvatskoj, izjavio je da je njegovo puštanje na slobodu "jedna mala pobeda".

- Drago mi vas je videti. Idem kući. Danas je ovo jedna mala pobeda. To puno znači" -, rekao je Todorić u prvom obraćanju medijima, prenosi "Jutarnji list".

On je iz sudske je zgrade izašao sa velikim osmehom na licu i u društvu supruge Vesne.

- Sve je bilo dobro, super. Mi smo Merkator užasno unapredili, užasno eto - odgovarao je novinarima.

Upitan koja je njegova poruka za hrvatsku ministarku privrede Martinu Dalić, protiv koje je podneo krivičnu prijavu, on je rekao da nema šta da joj poruči.

- U Hrvatskoj imamo još puno toga da napravimo. Znate li koliko smo za Merkator napravili? Dobili ste najbolji dućan u Evropi, i perfektni biznis. Imaju odličnu kompaniju i u Srbiji. Dođite jedanput da porazgovaramo. Ćao ljudi - rekao je Todorić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading