Ratni zločinac Naser Orić komentarisao presudu Mladiću

Autor: Agencije,Republika

Svet

22.11.2017

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački ratni komandant u Srebrenici Naser Orić izjavio je danas povodom presude Haškog tribunal Ratku Mladiću da "vojskovodja mora odgovarati i pred svojim narodom", jer je, kako je kazao, odgovoran za smrt vojnika Vojske RS, koje je lično vodio u smrt.

RepublikaFoto: Tanjug/E. BURLOVIĆ
Ratni zločinac Naser Orić

Orić je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da se presude Suda u Hagu moraju poštovati i da ih ne treba komentarisati, ali da dela Mladića najbolje govore o njemu.

- On srpskim majkama nikada nije imao petlju da kaže da ih je lično odvodio u smrt i da je poražen na bojnom polju. Zauzvrat, odlučio se za ubistva zarobljenika i civila. Šta da mu poručim? Mogu reći da mu želim da poživi što duže u zdravlju, to je sve - kazao je Orić.

Haški tribunal je danas osudio Ratka Mladića na doživotnu robiju za genocid u Srebrenici i ostale ratne zločine počinjene tokom rata u BiH.

Orića je Haški tribunal oslobodio optužbi za zločine nad srpskim civilima i vojnicima u Podrinju, a nedavno ga je Sud BiH oslobodio optužbi za ubistvo tri srpska zarobljenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading