EVO KO JE HRVAT KOJI JE POPIO OTROV U HAGU!

Autor: Republika

Svet

29.11.2017

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik obezbeđenja u Haškom tribunalu rekao je da je Slobodan Praljak živ i da mu se ukazuje medicinska pomoć. Hrvatski mediji javljaju da se nalazi u teškom stanju i da je u toku reanimacija.

Foto: youtube.com/ Index.hr Portal
Slobodan Praljak

Više informacija o incidentu i stanju bivšeg načelnika štaba HVO nema ni nakon više od sat vremena od dramatičnog prekida izricanja poslednje presude u Hagu.

Kako javljaju izveštači sa lica mesta, medicinski helikopter je nadletao Tribunal, a ekipe hitne pomoći su u pratnji policije izašle iz zgrade suda.

Radnik obezbeđenja nije želeo novinarima u lobiju suda da otkrije više informacija o njegovom zdravstvenom stanju. 

Hitna pomoć je u sud u Hagu stigla tek nakon 40 minuta od trenutka kada je tada već haški osuđenik Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici.

Ne zna se ni šta je bilo u bočici u kojoj je navodno bio otrov, a kako su preneli pojedini portali, njegovi branioci su naveli da je on "otrov popio i jutros".     

Šta je Praljak poručio haškom sudu pre nego što je ispio otrov

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu - kazao je Praljak pre no što je popio otrov, a preneo sputnik.rs.

Nakon što je mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Praljak je rekao da s prezirom odbacuje presudu i ispio nešto iz male bočice.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvana medicinska ekipa. 

Advokat Slobodana Praljka naknadno je potvrdio da je Praljak popio otrov. 

Kako je Praljak uneo otrov u sudnicu?    

Advokat sa višegodišnjom praksom pred Haškim tribunalom Goran Mikuličić izjavio je za "tportal" da je bočica sa otrovom lako mogla da se unese u sudnicu.

Kako kaže, postoje kontrole prilikom ulaska u sudnicu, ali ne tako detaljne da bi se otkrila bočica.

Kako se navodi, Praljak je, na primer, bez problema mogao da bočicu sa otrovom unese u cipeli.

Na pitanje ko bi mogao da mu dostavi otrov u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, advokat Mikuličić kaže da svaki zatvorenik ima pravo na posete, i to rodbine, prijatelja, advokata i novinara, ali da u pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom.

- Ako je reč o ovakvoj supstanci, to mu je lako mogao doneti bilo ko, ako je reč o predmetu na koji rendgen ne reaguje. Ako je zaista reč o otrovu, to je nemoguće otkriti - kaže on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading