Pretražena ćelija: PRALJAK ZA SOBOM OSTAVIO MISTERIOZNO PISMO

Autor: alo.rs, Republika

Svet

02.12.2017

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Slobodan Praljak na brutalan način sebi javno oduzeo život, pretražena mu je soba. U njoj je pronađeno pismo upućeno jednoj ženi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Praljak ostavio posledje misli svojoj advokatici

Slobodan Praljak ostavio je, osim pisma porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter. Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

Dan posle samoubistva advokaticu je pozvala sudija koja sprovodi istragu o samoubistvu Slobodana Praljka i rekla da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju.

- U njegovoj smo sobi, među ostalim stvarima, našli i kovertu na kojoj piše - Nika. To je pismo za vas - prepričala je Nika Pinter za Jutarnji list razgovor sa sudijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rekao poslednje reči, pa ispio do poslednje kapi

Nika Pinter zastupala je Praljka od trenutka njegove predaje Haškom sudu i kroz ceo taj niz godina klasičan se odnos advokat - klijent izgubio, postali su kućni prijatelji.

Pre odlaska na izricanje presude rekao joj je:


- Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Praljak savetovao advokaticu pred izricanje presude

Sadržaj pisma koji je ostavio još ni njegovoj advokatici nije poznat, reč je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubistvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage.

Njegova advokatica kaže kako je bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene pa je očito sve pomno isplanirao i o svom samoubistvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading