PUPOVAC IZDAO SRBE: Ne smeta mu zakon kojim su nas proglasili za agresora

Autor:

Svet

06.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Pupovac podržava tezu da su Srbi agresori! Ako ovo nije izdaja, onda šta je?!

RepublikaFoto: youtube.com/Moja TV
Skandalozan potez Pupovca

Naime, lider SDSS i predsednik Srpskog nacionalnog veća koji bi trebalo da brani interese našeg naroda u Hrvatskoj bio je uzdržan na izglasavanju zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Uzdržani su bili i njegovi poslanici Borislav Milošević i Dragana Jeckov. Da stvar bude gora, iz poslaničke grupe SDSS nije upućen nijedan amandman na tekst zakona koji navodi da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i deo srpskog stanovništva u Hrvatskoj.

Ovde je isključivo reč o političkoj trgovini, na osnovu koje Pupovac toliko dugo i opstaje u politici

Siniša Ljubojević, nezavisna srpska lista

Skandalozan i izdajnički potez, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa i dodaju da je Pupovac kao višedecenijski verni saradnik Franje Tuđmana i njegove po zlu zapamćene stranke HDZ još jednom pokazao da se u politici vodi samo jednim načelom - vlastitim interesom!

RepublikaFoto: Tanjug
Lider SDSS napravio neprihvatljivu stvar!

NEPRIHVATLJIV STAV

Pupovca godinama bije glas da je plaćenik vlasti u Hrvatskoj. Svojevremeno je nosio nadimak Tuđmanovog omiljenog Srbina, najmanje dva puta je svojim glasovima spasao vladu HDZ, a u hrvatskoj politici, zahvaljujući tim vezama, visoko se kotira već punih 27 godina.

Izdao je srpstvo u svim ključnim temama, od izmene Ustava do ulaska Hrvatske u EU, kada nije imao nikakvih primedbi na status srpske manjine

Srđan Milaković DSS

Skandaloznu odluku da ostane uzdržan prilikom glasanja o sramnom zakonu lider SDSS pokušao je da opere rečima da uzdržan može značiti i biti protiv, a juče je uporno izbegavao dodatna objašnjenja.

- Na sastanku sam. Zovite me oko tri ako i tada uopšte budem imao vremena da razgovaram - rekao je Pupovac za Srpski telegraf i više se nije javio.

Siniša Ljubojević ispred Nezavisne srpske liste tvrdi da je Pupovac "odabrao svoj ispred nacionalnog interesa":

- Ovde je reč samo i isključivo o političkoj trgovini, na osnovu koje Pupovac toliko dugo i opstaje u politici. Govorimo o čoveku koji se kleo na vernost Tuđmanu i koji govori da je Plenković zlata vredan, o čoveku koji treba konačno da objasni gde je otišlo na milione evra koji je SNV godinama dobijao od hrvatske i srpske vlade.

HRVATSKI DŽOKER

Zamenik predsednika Demokratskog saveza Srba Srđan Milaković kaže da ovo nije prvi put da je Pupovac izdao Srbe.

- On je džoker za svaku vladajuću garnituru još od Franje Tuđmana. Od Pupovca se ništa drugo i ne očekuje jer je deo ove vlade i podržaće sve što mu Plenković naredi. Izdao je srpstvo u svim ključnim temama, od izmene Ustava do ulaska Hrvatske u EU, kada nije imao nikakvih primedbi na status srpskih manjina - kaže Milaković.

Dragomir Anđelković, analitičar:

Pupovac i njegovi poslanici pokazali da ih je baš briga za Srbiju i Srbe, vode se samo sopstvenim jeftinim interesima i trgovinom za svoj džep.

Osuda stiže i od predsednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte.

- Srpski predstavnici morali su glasati protiv ovakvog zakona, koji Srbiju predstavlja u najgorem mogućem kontekstu - kao agresora. Ne može se biti napola, ili je noć ili dan, ovde nema kompromisa - zaključuje Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading