SVIMA JE JASNO: Sramota je što je Hrvatska članica EU

Autor:

Svet

08.12.2017

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je konačno posle presude Slobodanu Praljaku, shvatila ko su i šta su Hrvati. "Teatralan potez" Praljaka u Hagu otvorio je oči evropskim zemljama, koje sada žale što su pristale na zajednicu sa ustaškim zločincima, koji su godinama optuživali Srbe za sva nedela počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije.

Haški tribunal

Švedski list Aftonbladet ne prestaje sa osudama hrvatskog naroda i piše da je sramota to što je Hrvatska, koja poštuje kult ubice i pljuje u lice demokratiji, primljena u Evropsku uniju. 

Ovaj najtiražniji skandinavski list u kolumni iz pera Petear Kadhamara objavio je tekst pod naslovom "Pljuju po nama, ali vole naš novac" u kojem piše da je Praljak ispijanjem otrova u sudnici haskog tribunala nakon što je čuo konačnu presudu kojom je označen kao ratni zločinac priredio "veoma teatralan potez".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Kolinda Grabar-Kitarović

Navodi i da je Praljak odgovoran za rušenje Starog mosta u Mostaru. Takođe, dodaje da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u obraćanju javnosti emotivno konstatovala da je smrt Praljka "pogodila srce nacije".


- Ovo se sve dešava u članici EU-a, u srcu naše civilizovane, demokratske zajednice. Sramota, izrričit je Kadhamar i dodaje da je kult mrtvog zločinca potvrdio užasavajući manjak demokratskih vrednosti.

Tužno je da je Hrvatska primljena u EU - konstatuje autor napominjući da nažalost to nije samo slučaj u Hrvatskoj, već i u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Podsećanja radi, haske sudije prećutno su morale da priznaju da Slobodan Milošević nije ratni zločinac, presudom u slučaju "Prlić" (Herceg-Bosna) morali su zvanično da potvrde da Franjo Tuđman jeste bio ratni zločinac.

Dakle, Hrvati su mislili da će ulaskom u EU skinuti krv sa svojih ruku, ali nisu računali na to da pravda ipak postoji!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
petar123

08.12.2017 11:47

I vreme je bilo da shvate.