MANDIĆ U SKUPŠTINI CG: Srbi nisu manjina

Autor: blic.rs

Svet

26.12.2017

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da Bošnjaci upravljaju Crnom Gorom i istakao da Srbi nisu nacionalna manjina, kako želi da ih predstavi crnogorska vlast formirajući Srpski nacionalni savet.

RepublikaFoto: Tanjug/Ins
Andrija Mandić

Mandić je na sednici Skupštine Gore rekao da danas nema nijednog državnog organa, gde se ne nalazi neki Bošnjak.

- Kolege iz DPS-a mogu da protestuju, ali uvek moraju da izađu u susret Bošnjacima jer Bošnjaci danas upravljaju Crnom Gorom - tvrdi Mandić.

On je pojasnio da je DF politički savez koji objedinjava Crnu Goru i u Skupštini Crne Gore predstavlja osnovnu ideologiju koju je uspostavio, "a to je osnova srpsko-crnogorskog pomirenja".

- Neko u našem pravoslavnom biću, i to oni koji su predstavljali manjinu, pokušao je da se političkim dilovima sa predstavnicima nacionalnih manjina obračuna sa svojim rođacima koji su pravoslavna većina u Crnoj Gori - naglasio je Mandić i dodao da to nije dobar put.

Mandić, koji je i lider Nove srpske demokratije, objasnio je da su poslanici iz njegove stranke ukazali da srpski narod nije nacionalna manjina.

- Ovo što se radi kroz državni Fond za nacionalne manjine i navodnu potrebu da se pomogne nacionalna manjina koja predstavlja Srbe-predstavlja političku igru kako bi se doskočilo Srbima i kako bi se oni predstavili gostima u sopstvenoj kući - poručio je Mandić.

On je rekao da poslanici DF-a neće učestvovati u radu Srpskog nacionalnog saveta jer bi time bio dat legitimitet vlastima da su u Crnoj Gori Srbi nacionalna manjina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading