ZAEVU SE DRMA FOTELJA: Zijadin Sela napušta Vladu Makedonije

Autor: Tanjug

Svet

27.12.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Albanace ipak izlazi iz vlade Zorana Zaeva, što neće ugroziti vladu, ali, procenjuju analitičari, stvara lošu atmosferu i ugrožava reformske procese Makedonije.

RepublikaFoto: Tanjug
Osipa mu se vlada na čijem je čelu: Zoran Zaev

Izlazak Saveza za Albance iz vlade Zaeva potvrdio je danas lider tog saveza, Zijadin Sela, rekavši da su zamenik ministra spoljnih poslova Arta Toži i pomoćnik ministra transporta i komunikacija Remzi Memeti već podneli ostavke.

Sela je za Telma tv najavio da će tokom dana ili najkasnije sutra ostavke biti podnete i u pisanoj formi.

- Izlazimo iz vlade je je prekršen dogovor postignut sa premjerom Zaevom. Očigledno je da je to urađeno pod pritiskom Ali Ahmetija (DUI), a slično je urađeno i kada je premijer bio Nikola Gruevski - rekao je Sela.

U tekstu pod naslovom "Poremećaj u vladi Zajeva", portal Žurnal prenosi da poznavaoci političkih zbivanja kažu da se Makedonija suočava sa ogromnim izazovom s obzirom na to da je lider Saveza Albanaca Zijadn Sela odlučan da napusti vladu posto je, kako se navodi, premijer Zaev prekršio sporazum o formiranju reformske vlade zbog spora oko ministra zdravlja.


Sela je vladu Zorana Zaeva nazvao "mašinom za veš" za čišćenje korumpiranih poslova koalicionih partnera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading