PAJTIĆEV MACAN SAVETUJE PLENKOVIĆA

Autor: Tanjug

Svet

29.12.2017

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković zvanično je imenovao Krešimira Macana za specijalnog savetnika za strateške komunikacije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Savetovao i neke druge: Krešimir Macan

Macanu, koji na dužnost stupa 1. januara, određena je, prema zakonu o vladi, naknada za rad u iznosu od oko 1.200 evra mesečno.

Specijalni savetnik hrvatskog premijera nije u stalnom radnom odnosu u hrvatskoj vladi, već po nalogu predsednika Vlade obavlja poslove kada priroda posla to zahteva, piše Index.hr.

Macan slovi za jednog od najpoznatijih stručnjaka za odnose sa javnošću i krizno komuniciranje, i kao takav je bio angažovan kod mnogih političara, poput Franje Tuđmana, Ivice Račana, Ive Josipovića.

Takođe je bio angažovan u raznim vladama od Slovenije do Makedonije, a 2016. vodio je kampanju tadašnjeg lidera DS Bojana Pajtića.


O premijeru Plenkovića kaže da je vrhunski potencijal, školovan diplomata koji je prošao sve faze posla, zna kako sustav funkcionira, ali da ipak ima problem.

- On je potpuno u rečniku Evropskog parlamenta koji je primeren parlamentu, ali nije običnom čoveku. Često samo prevede s engleskog. Zvuči pametno, ali ljudi ne razumeju šta je majstor hteo reći. Kad ga ne shvate, onda ga dožive kao bahatog - kaže Macan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading