HVALITE ME USTA MOJA! Milo: Logično da budem kandidat

Autor: informer.rs, Republika

Svet

01.01.2018

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DPS Milo Đukanović kazao je da je logično da on bude kandidat te partije na izborima za predsednika Crne Gore. Dodaje da se Rusija vratila u region i da želi da pokaže da je politički i vojno superiornija od EU, kao i da se strateški konflikt vodi na Balkanu.

Hoće na čelo države: Milo Đukanović

- Logično je za mnoge ljude, imajući u vidu moje iskustvo i činjenicu da sam predsednik partije, da očekuju da budem kandidat - kazao je Đukanović.

On je dodao da predsednička kandidatura trenutno nije njegov primarni izbor.

- U ovom trenutku, mnogo sam više inspirisan doprinosom koji mogu da dam u okviru moje partije - kazao je Đukanović holandskom listu De Trouw.

Prema njegovim rečima, Balkan je oduvek bio na raskršću između Zapada i Rusije i plamtećeg nacionalizma.

- Ovaj region je možda slepa ulica za Evropsku uniju, ali je konstantno na udaru trećih država. Veoma sam zabrinut zbog toga - kaže Đukanović.

Predsednik DPS je naveo da se Rusija ponovo vratila u region Balkana.

- Ona želi da pokaže da je politički i vojno superiornija od Evropske unije, i kao što se desilo toliko puta do sada u istoriji, da se strateški konflikt vodi na Balkanu. Konflikt koji Evropa mora da prevaziđe. Naša nedavna istorija je pokazala da Balkan sam ne može da sačuva stabilnost. Brisel je lokomotiva odgovornosti Evrope za stabilnost i brzinu voza. Kada preti opasnost da se poslednji vagon otkači i da se ne zna u kom će se pravcu kretati lokomotiva ne može biti indiferentna prema tome - naveo je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading