Sibirska zima zaledila hrvatsko more i zatvorila škole!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.02.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sibirska hladnoća, sneg i olujni vetar zaledili su i more u uvali Ivinj u Tisnom, a i gotovo cela Istra i Kvarner su na temperaturi između minus tri i pet stepeni pa je more uz obalu zaleđeno i kod Poreča, Bakra i Povila.

RepublikaFoto: Tanjug/HINA/D. CERIĆ
Hrvatska pod snegom

Ovi bajkoviti prizori, koji i nisu baš tako česta pojava na Jadranu, mogu se videti na fotografijama objavljenim na IstraMet stranici na Fejsbuku koje šalju korisnici ove društvene mreže.

Interesantni prizori stižu i iz Zagreba gde je u 10 sati izmereno minus devet stepeni, ali s obzirom na ledeni vetar koji duva, subjektivni osećaj hladnoće je znatno veći.

Pijaca Dolac, u hrvatskoj prestonici, koja inače vrvi od prodavača i kupaca, u ponedeljak ujutro bila je potpuno prazna. Tek nekoliko najhrabrijih prodavačica izložilo je svoje proizvode...



Inače, danas je tek prvi pravi dan polarnog talasa, a vrhunac će se očekuje sutra, navili su meteorolozi.

Najniža temperatura jutros u Hrvatskoj izmerena je u Zaviždanu, minus 21 stepen Celzijusa, dok je u Delnicama, u Gorskom Kotaru, napadalo do tri metra snega, tako da se iz nekih prizemnih kuća ne vidi kroz prozor, preneo je portal Dnevnik.hr.

Lekari savetuju građane kako da prežive ove hladne dane, uključujući i to koju je hranu najbolje jesti.



Sitan, ali gust sneg, koji je u Šibeniku počeo da pada jutros do podenava je napravio pokrivač od tri do pet santimetara debljine, uz temperaturu u minusu i jaku buru.

Zbog ovakvih vremenskih neprilika, Grad Šibenik je u dogovoru sa direktorima osnovnih škola doneo odluku o otkazivanju nastave u poslepodnevnim satima u svim osnovnim školama na području grada.

A tijekom dana se očekuje da bude doneta odluka o (ne)održavanju nastave u narednim danima u kojima se očekuju još niže temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading