MANDIĆ (DF): Sprečeni smo da ukažemo Junkeru na probleme

Autor: Tanjug

Svet

27.02.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, izjavio je danas da je predsednik parlamenta Ivan Brajović onemogućio predstavnike tog saveza da predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera obaveste o najvećim problemima Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/Ins
Lideri DF

- Imali smo nameru da se naš predstavnik obrati i imali smo nameru da to bude Milan Knežević. Imali smo nameru da Knežević, kao prvi osuđen predsednik parlamentarne stranke, saopšti neke važne činjenice, kako bi znali sa kim imaju posla u Crnoj Gori - rekao je Mandić.

Podsetio je da se DF u Crnoj Gori doživljava kao "predmet državnog terora vladajuće koalicije".

- Mi smo neko ko je nečista savest briselske administracije koja podržava režim. Naša solidarnost sa Kneževićem je potpuna - rekao je Mandić.

On je istakao da ih je Brajović sprečio da Junkeru kažu ono što je, kako je rekao, po njima "najvažniji i najveći problem Crne Gore".

- Mi smo sprečeni, mi protestujemo zato i nećemo doći na sednicu parlamenta, a oni koji čine patrlamentarnu većinu, ta polovina Crne Gore koja je uzurpirala vlast, neka njima služi na čast - rekao je Mandić.


Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, rekao je da nije prvi put da evropski zvaničnici izbegavaju dijalog sa crnogorskom opozicijom, a posebno, kako je rekao, s DF-om.

- EU u procesu evropskih integracija je u proteklom periodu snažno ćutala na srastanje Crne Gore s mafijom. EU je ignorisala krađu izbora u Crnoj Gori - naveo je Medojević.

Iz DF-a je kasnije saopšteno kako su obavešteni da je Junker ipak odlučio da omogući zainteresovanim partijama da postave pitanja na sednici parlamenta. 

Iz DF-a su agenciji MINA kazali da ih je o tome obavestio Brajović, ali da oni ipak eće doći, jer "niko ne može da se igra sa DF-om".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading