ODLUČENO JE! Bojanić ide na crtu DPS

Autor: tanjug

Svet

10.03.2018

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Bojanić saopštio je danas da je, posle obavljenih razgovora sa političkim subjektima i udruženjima, prihvatio da bude zajednički kandidat opozicije na predsedničkim izborima u Crnoj Gori 15. aprila.

RepublikaFoto: youtube.com/otpornik
Mladen Bojanić

- Koristim priliku da se svima javno zahvalim na podršci i obećam izbornu kampanju primerenu ekonomskim uslovima u kojima se nalazi Crna Gora, kampanju sa verom u uspeh, lišenu isprazne retorike, zasnovanu na čvrstim argumentima koja garantuje pobedu bez obzira na svima znane prepreke koje očekujem - poručio je Bojanić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako javljaju crnogorski mediji, postignut je dogovor da Bojanić, kao nestranačka ličnost, predstavlja udruženu crnogorsku opoziciju na izborima za predsednika Crne Gore.

Bojanića je kao nezavisnog kandidata predložila građanska opozicija (Demokrate Alekse Bečića i Građanski pokret "URA" Dritana Abazovića), a posle sinoćnje sednice Predsedništva dobio je podršku i Demokratskog fronta, čiju okosnicu čine Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Pokret za promjene Nebojše Medojevića. 

Očekuje se da će kandidaturu Bojanića podržati i Socijalistička narodna partija Crne Gore, čime se stiču uslovi da gotovo čitava opozicija ima jednog zajedničkog kandidata, navode mediji.

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić, koji je predložio svoju stranačku koleginicu Draginju Vuksanović za predsednika, ranije je najavio da je spreman da SDP povuče kandidaturu Vuksanovićeve kako bi doprineo zajedničkom opozicionom dogovoru.


- Ako u zadnji tren dođe do dogovora opozicije, mi ćemo dati ključan doprinos da taj dogovor zaživi - rekao je tada Krivokapić.

I dok se čeka da zajedničkom kandidatu opozicije podršku pruže i SDP i Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića, predsednički kandidat Prave Crne Gore, Marko Milačić, poručio je ostatku opozicije i građanima da ne odustaje od kandidature.

- Dok su se drugi svađali i podvaljivali jedni drugima, mi smo odlučili da hrabro uzmemo stvar u svoje ruke. Crnogorska mladost se neće povlačiti ni pred kim, naročito ne pred večitim političarima koji nemaju hrabrosti da iskažu svoje stavove i izađu na crtu - reagovao je Milačić.

Vladajuća Demokratska partija socijalista još nije izašla sa svojim predsedničkim kandidatom, a analitičari špekulišu da najveće šanse, pored lidera DPS-a Mila Ðukanovića, ima nekadašnja ministarka odbrane Milica Pejanović Ðurišić.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 26. mart.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading