LOVAC NA NACISTE ZUROF PISAO KOLINDI: Zar se ponosite Pavelićem?!

Autor: Tanjug

Svet

14.03.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Efraim Zurof, lovac na naciste i direktor jerusalimskog centra "Simon Vizental", poslao je pismo hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, u kojem navodi da je zgrožen i da protestuje zbog njenih izjava tokom posete Argentini, objavio je portal 24sata.hr.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ogorčen na Kolindu: Efraim Zurof

- Prema hrvatskom portalu Index.hr, rekli ste da ste ''ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu". Ako je to tačno, očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su "delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima - naveo je Zurof. 

Takva izjava je, kako je dodao, "obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega", napisao je Zurof.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading