FUNKCIONER DF: Nećemo tražiti pomilovanje Kneževića

Autor: Tanjug

Svet

24.03.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Ministarstva pravde Crna Gora da odbaci molbe za pomilovanje jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića pokušaj je njegove eliminacije iz političkog života Crne Gore, ocenili su u DF-u.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lideri DF: Andrija Mandić i Milan Knežević

Iz DF-a poručuju da nisu, niti će tražiti pomilovanje za Kneževića, koji je i lider Demokratske narodne partije (DNP).

- Snažno i odlučno se borimo protiv aktuelne vlasti koja je uništila Crnu Goru i to ćemo nastaviti po cenu sopstvene slobode i sopstvenih života - rekao je na konferenciji za medije funkcioner DF-a Nikola Jovanović.

On je demantovao da je porodica Milana Kneževića tražila njegovo pomilovanje.

Večeras je DNP organizovao književno veče u Podgorici posvećeno stvaralaštvu Kneževića.

Knežević se već pet dana nalazi u zatvoru u Spužu na izdržavanju zatvorske kazne od četiri meseca, na koju ga je osudio Osnovni sud u Podgorici, jer je odgurnuo policajca 17. oktobra 2015. godine prilikom mirnih protesta Demokratskog fronta ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici.

Ako bude imao primerno vladanje Knežević bi mogao biti pušten na slobodu za dva meseca. On se nalazi u sobi sa četvoricom zatvorenika.

Molbe za pomilovanje su odbačene, jer ih nisu podnela ovlašćena lica - advokati ili porodica Milana Kneževića, saopštili su ranije danas iz crnogorskog Ministarstva pravde.

Molbe su podneli Udruženje književnika Crne Gore, Institut za srpsku kulturu i Društvo srpskih književnika Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading