KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ DOBIO O GLASOVA! Najavljuje prijavu: GLASAO SAM ZA SEBE, ZA ŽENU NE GARANTUJEM, ALI ZA SEBE SAM SIGURAN!

Autor:

Svet

26.04.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodaje kako misli da ima pravo da zna gde je njegov glas i najavljuje krivičnu prijavu.

KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ DOBIO O GLASOVA! Najavljuje prijavu: GLASAO SAM ZA SEBE, ZA ŽENU NE GARANTUJEM, ALI ZA SEBE SAM SIGURAN!

Foto: Printscreen/Youtube/PIXSELL

Prema podacima DIP-a Marko Milanović Litre je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj dobio 0 glasova. On kaže da je to nemoguće, jer je glasao sam za sebe.

- Imam osnovanu sumnju da se nešto dogodilo, podneću krivičnu prijavu - rekao je za 24sata Marko Milanović Litre, izborni kandidat na zajedničkoj listi Mosta i njegovih Suverenista, nakon što je ustanovio da je dobio 0 preferencijalnih glasova na svom biračkom mestu.

- Kada su objavljeni detaljni podaci po biračkim mestima išao sam videti glasove za svoju ulicu i vidim nula glasova, to mi je bilo čudno, rekao okej možda sam ja nešto krivo napravio. Maknuo sam ulicu i stavio biračko mesto i opet nula glasova, ja rekao okej nešto sam očito krivo napravio. Nakon toga sam skinuo celu tablicu sa svim izbornim jedinicama i išao sam gledati i stvarno piše nula glasova nakon 100 posto obrađenih rezultata. Išao sam gledati još nekoliko puta jer sam mislio da je nekakva greška, no ispalo je na kraju da sam dobio nula glasova - prepričava za 24 sata Liter. 

Rekao je i da zna da je supruga glasala za njega, kao i nekoliko poznanika koji su mu dostavili dokaze da su mu dali glas. 

- U principu nije mi bilo jasno, okej kad ti neko kaže glasaću ću za tebe, i što bude na biračkom mestu to je drugi par rukava, ali sto posto, sa sigurnošću, mogu reći da sam ja ispravno zaokružio sebe i listu na kojoj sam bio i stavio u ispravnu kutiju. Znači negde se dogodila ili namerna ili ljudska greška. Ne mogu garantovati ni da je  supruga glasala za mene,  ali znam šta sam ja napravio - kaže. 

Dodaje kako misli da ima pravo da zna gde je njegov glas i najavljuje krivičnu prijavu.

Bonus video 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading