KOMŠILUK NA NOGAMA, UMALO DA SE DOGODI UBISTVO! U obračunu zatvorenika jedan teško povređen oštrim predmetom

Autor:

Svet

21.05.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah po okončanju incidenta, zatvor je uveo strožije bezbednosne procedure

KOMŠILUK NA NOGAMA, UMALO DA SE DOGODI UBISTVO! U obračunu zatvorenika jedan teško povređen oštrim predmetom

Foto: shutterstock

Hrvatsko Ministarstvo pravde potvrdilo je danas da je jedan zatvorenik u istražnom zatvoru u Zadru teško povređen, a portal Dalmacija Danas saznaje da je reč o Josipu Čubeliću, zvanom Čuba (37).

Reč je o članu kriminalne narko organizacije, kojeg je krajem prošle sedmice napao i izbo oštrim predmetom drugi zatvorenik.

"Potvrđujemo da je krajem prošle sedmice u zatvoru u Zadru zabeležen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode fizički napala drugu. Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih povreda i povredu šake. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena lekarska pomoć, a nadležni u zatvoru u Zadru preduzeli su dodatne mere bezbednosti", saopštili su iz pomenutog resora za hrvatski portal 24sata.

Kad smo kod zatvora, zatvorenika i čuvara, "najživlje" je ovog meseca bilo u Francuskoj.

Stotine zatvorskih službenika širom održali su danas proteste širom Francuske, nakon što su naoružani napadači ubili dvojicu zatvorskih službenika iz zasede na naplatnoj putarini na autoputu u Normandiji i oslobodili zatvorenika.

U jednom zatvoru u blizini Marseja, više od 100 zatvorskih službenika okupilo se ispod transparenta na kome je pisalo ''Nismo plaćeni da umremo“, prenosi Gardijan.

Pojedini službenici neki su se žalili na loše uslove i nasilje u prenatrpanim zatvorima u Francuskoj.

Francuski ministar pravde Erik Dipon-Moreti sastaće se sa sindikatima zatvorskih službenika danas posle podne.

U zemlji je danas nastavljena potraga za zatvorenikom Mohamedom Amrom ''Muvom'', koji je u utorak pobegao policijskom kombiju koji ga je prevozio u zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading