DODIK: Zatvoriti granice, odbraniti se od najezde migranata

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava zaključke Vlade Republike Srpske da u tom entitetu nema uslova za zabrinjavanje migranata, čije se pojačano prisustvo očekuje u narednom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug
Bez okolišanja: Milorad Dodik

Fena prenosi da je Dodik poručio da "oni koji su izazvali ovu krizu treba da snose odgovornost, a to je Zapadna alijansa, koja je napravila probleme na Bliskom istoku, pre svega u Siriji".

- Ove mere nisu usmerene samo ka zaštiti RS, nego i čitave teritorije BiH. Učinićemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promene strukture stanovništva i preduzećemo sve mere kako bismo zaštitili imovinu i ljude - rekao je Dodik.

Navodi se da je on, podsećajući da su granice za migrante ranije zatvorili Mađarska i Hrvatska, pozvao i BiH da zatvori državnu granicu.

- Ako su sa druge strane dobronamerni, onda će oni preduzeti zatvaranje granice za migrante i poduzeće mere vraćanje migranata iz BiH - naveo je Dodik, koji je prisustvovao hitnoj sednici Vlade Republike Srpske u vezi sa problemom migranata.

Dodik je izneo i tvrdnju da, ukoliko BiH ne uspe da zaštiti interese RS, onda RS nema koristi od takve države.


- Naći ćemo način da se odbranimo od najezde. Želimo da zaštitimo naš način života. Preduzećemo sve mere zaštite naše imovine, naših prava, institucija i RS. Neka Zapad rešava ovo pitanje - kazao je Dodik.

Vlada Republike Srpske zaključila je danas na hitno sazvanoj sednici da na prostoru Republike Srpske nema uslova za zbrinjavanje migranata, prenosi RTRS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading