(VIDEO) ERDOGAN U SARAJEVU, položio vence na grob prvog predsednika BiH

Autor: Republika

Svet

20.05.2018

10:06 >> 11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan položio je cveće na grob prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića, oca aktuelnog predsedavajućeg Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan i Bakir Izetbegović

U pratnji Erdogan bila je njegova supruga Emine Erdogan, predstavnici delegacije Turske, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović te predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić. 

Erdogan je ranije u nekoliko navrata isticao da je Alija Izetbegović bio veliki državnik i jedan od najvažnijih mislilaca našeg veka, podseća portal Klix.

 

 

Iz kantonalnog MUP-a Srni je ranije potvrđeno da je za skup, koji organizuje Unija evropskih turskih demokrata, prijavljeno prisustvo od 10.000 do 15.000 ljudi, sledbenika Erdogana iz BiH, zemalja regiona i evropskih zemalja - Austrije, Nemačke, Holandije. Prema najavama, skup će trajati osam sati.

U Sarajevu je sve spremno za doček predsednika Erdogana. Plakati dobrodošlice polepljeni su širom grada, a unutrašnjost dvorane prekrivena turskim zastavama. Dobrodošlica će Erdoganu biti upućena i sa zgrada institucija i ugostiteljskih objekat.

Veliko platno sa njegovim likom nalazi se na zgradi Internacionalnog univerziteta, gde će održati i predavanje studentima.

Malu senku na ovu posetu bacila je navodna dojava koju su dobile turske obaveštajne agencje, da bi tokom posete balkanskim zemljama na Erdogana mogao biti izvršen atentat, prenela je Agencija Anadolija, pozivajući se na turske medije. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je za BH medije rekao da nema takvih informacija.

PRISTALICE

Prvi autobusi s turskim državljanima stigli su u Sarajevo uoči današnjeg mitinga Redžepa Tajipa Erdogana, javljaju sarajevski mediji.

Reč je o Turcima iz zapadne Evrope, uglavnom iz Nemačke i Holandije. Oni su prvi gosti Sarajeva od očekivanih 15.000 koji će prisustvovati mitingu predsednika Republike Turske, navodi portal "Kliks".

Njihov dolazak obezbeđuju jake policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uključujući i specijalne jedinice. 

Na sarajevskim ulicama od jutarnjih sati je prisutan pojačan broj policijskih službenika koji su raspoređeni širom grada zbog dolaska delegacije Republike Turske koju predvodi predsednik Erdogan. 
 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading