(VIDEO) Albanci pokušali da spreče mitropolita Amfilohija da služi liturgiju!

Autor: borba.me

Svet

08.07.2018

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije, jutros je pokušala da spreči mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

Intervenisala je i policija i obezbedila je da mitropolit Amfilohije dođe do crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama "gde je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije".


Naime, ova grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su Mitropolit, sveštenstvo i verni narod "došli da osvajaju" i da on kao Albanac muslimanske vere neće to da dozvoli jer, kako je rekao, Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena.


Na pitanje Mitropolita Amfilohija kako to da se kao Musliman meša u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Nakon guranja, rasprave, negodovanja vernika, policija je obezbedila da Mitropolit, sveštenstvo i verni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije. Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je liturgija služena u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading