ĐUKANOVIĆ SE ISTRIPOVAO DA JE BITAN FAKTOR U NATO: Crna Gora će izdvojiti 2% BDP za odbranu

Autor: Tanjug

Svet

11.07.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do 2024. godine Crna Gora će izdvojiti dva odsto BDP-a za odbranu", saopštio je danas crnogorski predsednik Milo Đukanović na NATO samitu u Briselu i najavio nove misije u Iraku i Letoniji.

NATO Đetić: Milo Đukanović

- Precizno definisani plan je da i Crna Gora do 2024. godine izdvoji dva odsto BDP-a za odbranu, možda u okviru toga i koju godinu ranije, 20 odsto za modernizaciju vojske - kazao je Đukanović, nakon prvog dana NATO samita, prenosi RTCG.

On je naveo da su na samitu donete važne odluke o snaženju politike odbrane i odvraćanja, i borbi protiv terorizma, i najavio uspostavljanje trening misije u Iraku.

- Crna Gora će učestvovati i u snagama Alijanse u Letoniji, zajedno sa Slovenijom, pod komandom Kanade - poručio je Đukanović.

Namera je, kako je kazao, da se formira trening misija u Iraku.

- Mi želimo da u punoj meri participiramo u svim obavezama i u svim pravima koje proističu iz članstva  - kazao je crnogorski predsednik.

On je dodao da je za Crnu Goru važna odluka o pozivu za početak pristupnih pregovora Makedoniji.

- Radujem se što će Severna Makedonija postati nova članica NATO-a - poručio je Đukanovic i dodao da se prijemom novih članica jača stabilnost ne samo na Zapadnom Balkanu, neko i u Evropi i NATO prostoru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading