MAFIJA NE PRAŠTA: OVOLIKO KOŠTA UBISTVO U CRNOJ GORI!

Autor: Republika

Svet

19.07.2018

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kokainom, koji je pronađen u štek-stanu odbeglog 38-godišnjeg Podgoričanina Marija Miloševića u Prištini, plaćane su njegove usluge za planiranje i izvršenje nekoliko ubistava. To su osnovane sumnje policije nakon što je u prištinskom naselju Kalabrija, gde se dugo skrivao Milošević, prilikom njegovog hapšenja, nađeno nekoliko kilograma kokaina. Policija raspolaže podacima da u mafijaškim krugovima već neko vreme jedan život vredi svega jedan kilogram skupocenog praha.

RepublikaFoto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Crnogorska policija

Da postoje indicije da je osim u ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. Milošević umešan u još nekoliko zločina i zvanično je saopšteno iz policije. Njegovo hapšenje usledilo je nakon dvomesečnog operativnog rada, a u akciji koja je izvedena sa kosovskom policijom uhapšen je i 31-godišnji Nikšićanin Đorđe Pavićević, za kojim se tragalo od početka meseca, nakon što je pobegao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti.

Policija veruje da je Milošević prihvatio odbeglog Pavićevića da bi za njegov račun obavio još neki posao. Pavićević je stari znanac policije čiji dosije je pun teških krivičnih dela.

Ulična cena kilograma kokaina se kreće od 25.000 do 40.000 evra

Milošević je prilikom hapšenja bio naoružan i kod sebe je imao lažna dokumenta. Saznajemo da je njegov lažni kosovski identitet bio Miroslav Kostić, te da je prilikom hapšenja pružao otpor. Kosovski mediji objavili su da su u akciji, pored Miloševića i Pavićevića uhapšeni još jedan strani državljanin i državljanin Kosova koji su takođe osumnjičeni za ubistvo.

Sagovornik "Vijesti" objasnio je da je kosovska policija opkolila celu zgradu u kojoj se krio Milošević a u kojoj, prema operativnim saznanjima, ima više štek stanova i osoba za kojima se traga zbog najtežih krivičnih dela. Njihovo hapšenje, kako je saopšteno iz Uprave policije, rezultat je "uspešne i efikasne saradnje službenika Uprave policije i policije Kosova".

RepublikaFoto: Promo foto
Kokain

"Prilikom hapšenja M. M. je bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge. Milošević se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo krivično delo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posledica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja", saopšteno je iz Uprave policije.

O kojim ubistvima je reč sagovornik "Vijesti" nije želeo da precizira, objašnjavajući da je reč samo o indicijama da je Milošević povezan sa drugim likvidacijama.

Zbog osnovane sumnje da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića policija i dalje traga za Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23).

Smrtonosne hice u Đuričkovića, piše u optužnici, ispalio je optuženi Mašanović. Tužilaštvo tvrdi da je Milošević dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao optuženi Vujačić.

U ratu suprostavljenih kriminalnih grupa "škaljaraca" i "kavčana" koji je započeo pre četiri godine kada je u Valensiji nestao tovar s kokainom ubijeno je tridesetak osoba i četiri slučajne žrtve.

Za sada je još neizvesno da li će Milošević, kojem je već određen ekstradicioni pritvor, biti odmah izručen Crnoj Gori ili će, kako to obično biva u ovakvim slučajevima, najpre pred kosovskim pravosuđem odgovarati zbog droge, oružja i lažnih dokumenata. Ipak, ne isključuje se mogućnost da se dozvoli njihovo izručenje i da mu se za navedena dela sudi pred našim sudovima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading