ZAGREB SMRDI, ZARAZA SE ŠIRI

Autor: 24sata.hr, Republika

Svet

28.07.2018

04:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste pomislili da prestonica Hrvatske smrdi zbog ustaštva koje se povampirilo u državi koja je nastala na temeljima fašističke NDH i tu istu ideologiju slavi i dan danas - to je druga priča - ovde je u pitanju čista ekologija. Naime, smrad koji nagriza oči i nos šokirao je građane Zagreba. Bela tečnost ispunila je potok Kustošak u četvrtak u večernjim satima.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U petak ujutro voda, koja je bila bela poput mleka, došla je do mosta na raskrsnici Ulice Dragutina Golika i Zagrebačke avenije, piše 24sata.hr.

Nepoznata materija zadržala se kod mosta gde se nalazi deo gde se talože blato i mulj koju potok donese. Službe Hrvatskih voda su na osnovu dojave građana poslali radnike na teren da bi se otkrilo o čemu se radi.

HEMIKALIJE NA DELU

Oni su uzeli uzorak zagađene vode na čijoj su površini plutale uginule ribe i sada se čekaju rezultati analize. Ipak, sumnja se na neku vrstu hemikalije koja se koristi za odmašćivanje masti, jer se bela boja stvara kada se neka vrsta ulja pomeša s vodom.

Kod potoka je, osim Hrvatskih voda, došla i cisterna koja je trebalo da ispumpa jedan deo vode iz dela gde se skuplja talog. Ali, tečnosti je bilo toliko da je cisterna bila premala, pa je morala da dođe u pomoć druga kako bi se sanacija nastavila. Radnici su za to vreme pokušavali vrećama peska da naprave branu.

Na teren je izašla i Vodopravna inspekcija koja će pokušati da sazna ko je krivac za zagađenje zagrebačkog potoka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading