UŽASNA TORTURA HRVATSKIH VLASTI: Kapetan Dragan skoro oslepeo u zatvoru!

Autor: informer.rs

Svet

01.09.2018

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, gotovo je oslepeo u hrvatskom zatvoru zbog višemesečnog odlaganja operacije katarakte.

RepublikaFoto: Tanjug/Mario Strmotić

Kako Informer saznaje, Vasiljkoviću se pre četiri meseca katarakta pojavila na jednom oku, ali se zbog nereagovanja zatvorskih lekara vrlo brzo proširila i na drugo oko.

- Kapetanu Draganu trenutno je vid znatno zamućen na oba oka. Međutim, niko ga i dalje ne šalje na operaciju. Ovim zapostavljanjem mu je narušena životna i radna sposobnost. Zatvorski lekari namerno ugrožavaju njegovo zdravlje - objašnjava izvor Informera blizak Vasiljkovićevoj porodici.

Ta saznanja potvrđuje advokat Goran Cvetić, Vasiljkovićev branilac, koji ističe da su za sve krivi loši uslovi u pritvoru.

- Tačno je da je mom klijentu vid značajno oslabljen, ali da uprkos tome on još nije operisan. Lekari su mu dosad samo širili zenice, ali to je u ovom slučaju nedovoljno. Osim toga, Vasiljković je doživeo i srčani udar u avgustu 2016. godine i ugrađen mu je stent. Tom prilikom mu je dijagnostifikovan i dijabetes, koji nije registrovan pri prijemu u splitski zatvor, što znači da je bolest dobio tokom pritvora u Splitu. Imao je i jedan alergijski napad. Međutim, on nije čovek koji je sklon žalopojkama. Očigledno je da mu se zdravlje pogoršava, a dalji boravak u zatvoru može samo da mu još više šteti - naglašava Cvetić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading