LAVROV ODLOŽIO POSETU BANJALUCI

Autor: Tanjug

Svet

13.09.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov odložio je posetu BiH za 21. septembar. Tu informaciju potvrdili su ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

Crnadak je rekao da je poseta Lavrova odložena "zbog iznenadnih promena u rasporedu" šefa ruske diplomatije, dok Dodik navodi da o razlozilma odlaganja posete "možemo samo da nagađamo", prenele su "Nezavisne novine".

- Sergej i ja smo upravo razgovarali telefonom i dogovorili da se poseta realizuje 21. septembra - naveo je Crnadak.


Dodik je rekao da o razlozima odlaganja posete Lavrova možemo samo da nagađamo i da ruski ministar "verovatno ima državničke poslove".

- Uvažavamo činjenicu da želi da dođe i razumemo razloge imajući u vidu poslove i trenutna geopolitička i strateška pitanja kojima se bavi. Možemo samo da nagađamo zašto ne može da dođe u ponedeljak, ali treba imati u vidu da je poseta samo odložena za petak - rekao je Dodik.

Ranije danas, portal "srpskacafe" je objavio da Lavrov ne želi da realizuje posetu BiH dok ne dobije spisak nepoželjnih državljana Rusije za koji, kako se navodi, imaju informacije da postoji u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading