POSLANIK DEMOKRATSKOG FRONTA: Crna Gora treba da povuče priznanje Kosova

Autor: Tanjug

Svet

16.09.2018

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Jovan Vučurović istakao je da postoji ogromno interesovanje građana za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju "lažne države Kosovo". On je, kako prenose mediji u CG, kazao da je to prilika da "država sa sebe skine sramotu koju joj je naneo vrh režima", i da je Kosovo za Srbe i Crnogorce "najveća emocija".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- I upravo je najsnažnija veza Kosova i Metohije sa Crnom Gorom jer nigde nije tako jaka ''živa snaga kosovske tradicije'', niko nije živeo Milošem i Kosovom kao Njegoš ili kralj Nikola, i besmrtni junaci, naši preci sa Fundine, Grahovca, Vučjeg Dola, Mojkovca i Skadra - kazao je Vučurović.

Najmanje, smatra Vučurović, što Crna Gora može da učini, ne toliko za Srbiju, koliko za sebe i naše pretke, je da povuče odluku o priznanju Kosova.


Dodaje da je činjenica da je odluka Vlade CG o priznanju Kosova doneta protivno volji ogromne većine građana, što je, kaže Vučurović, nedavno priznao i premijer Crne Gore Duško Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

18.09.2018 08:06

Ne treba, po DF-u CRna Gora ne treba da postoji, a Crnogorce treba istrijebiti