Ustaše veličaju Maksa Luburića - ČOVEKA KOJI JE OSMISLIO LOGOR U JASENOVCU

Autor:

Svet

30.09.2018

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hrvatski vitez Vjekoslav Maks Luburić", valja naglasiti, idejni je začetnik i tvorac zloglasnog logora Jasenovac, u kojem je ubijeno najmanje 80 hiljada ljudi, uglavnom Srba, Roma i Jevreja. Tako je, kao idejni tvorac i začetnik logora, Luburić tituliran i postavu Spomen-područja Jasenovac.

Veličanje ustaše u Jasenovcu

Katolička crkva ustupila je u Karlovcu i Splitu prostor za predstavljanje knjige o Maksu Luburiću, kog verodostojni istorijski izvori prikazuju kao jednog od najvećih ubica u sastavu takozvane ustaške vojske, udarne pesnice režima Ante Pavelića. Reč je o Maksu Luburiću čije ime se spominje u pesmi "Jasenovac i Gradiška Stara", gde se o logorima smrti govori kao o kući "Maksovih mesara".

U pozivu na promociju navodi se da je reč o knjizi o "životu i delu hrvatskog viteza Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina".

- U KCL Jasenovac je često dolazio, nadzirao rad i lično ubijao zatočenike. Tako, između ostalog, "Luburića" predstavljaju u Spomen-području Jasnovac.

Što se predstavljanja knjige o Luburiću tiče, knjige koja govori o "liku i delu hrvatskog viteza", u Karlovcu će ono biti upriličeno posle mise, u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa. U Splitu su "hrvatskom vitezu Maksu Luburiću" prostor ustupili Dominikanci, u Dominikanskom samostanu fra V. Draganje. Predstavljanje knjige i u Splitu će biti održano iza svete mise.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading