Dok u CG ruše SPC Milo papi ljubi skute

Autor:

Svet

09.10.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji koristi svaku priliku da se najgnusnijim uvredama obruši na Srpsku pravoslavnu crkvu i Njegovu svetost patrijarha srpskog gospodina Irineja, otišao je na poklonjenje rimokatoličkom poglavaru papi Franji I u Vatikan, pokazavši tako da mu je draža Sveta stolica od pravoslavne vere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović u poseti Papi

Đukanović, koji je juče boravio u Rimu, saopštio je da Crna Gora uveliko planira posetu pape, koji je izrazio nameru da obiđe tu zemlju.

- Sveti otac je saopštio rešenost da u sklopu brige o regionu poseti Crnu Goru. Kazao je da je za sledeću godinu najavio posete trima državama regiona, ali da nema dileme da će nakon toga naći vremena da poseti i Crnu Goru i da na taj način pokaže uvažavanje prema ogromnom moralnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvalitet multietničkog i multikulturnog sklada - rekao je Milo Đukanović za državnu televiziju Crne Gore.

Milo: Sveti otac je saopštio svoju rešenost da u sklopu brige o regionu poseti Crnu Goru

Ipak, Milo Đukanović, kao u potpunom bunilu, nastavio je da iznosi pohvale na račun međuetničkog sklada koji vlada u Crnoj Gori nasuprot evidentnom kršenju svih ljudskih prava kada je život Srba u toj državi u pitanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Crna Gora je nakon obnove državnosti prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i verskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti obnovila odnose sa Svetom stolicom i kroz temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji - kaže se u saopštenju službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Ovako je Đukanović govorio o SPC

Srpska crkva ne treba da postoji na crnogorskom tlu
Crkveno pitanje pravoslavnih vernika najopasniji je faktor destrukcije
RepublikaFoto: spc.rs
Verski fanatizmi (nije ostavio nikakvu sumnju da misli na SPC) imaju za misiju otvoreno negiranje istorijskog i duhovnog bića Crnogoraca
Biću izuzetno posvećen savladavanju ovog teškog, nasleđenog hendikepa
Izjavio da je Crna Gora umesto srpske provincije postala najrazvijenija zemlja zapadnog Balkana
Prvi kog je ugostio u novom mandatu bio je Hašim Tači

Kroz saopštenje nisu manjkali hvalospevi na račun katoličkih velikodostojnika, a pored ostalog, navodi se i da je susretu na najvišem nivou prethodila nedavna poseta državnog sekretara Svete stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori, s kojim se Đukanović sastao nakon susreta sa papom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading