Hrvati danas protestuju protiv izbora Željka Komšića

Autor: Tanjug

Svet

11.10.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Mostaru je za večeras najavljen protest Hrvata protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH.

RepublikaFoto: Printskrin/N1
Željko Komšić

Hrvati u BiH se na učešće u protestu pozivaju putem društvenih mreža, a kao organizator je navedena "hrvatska mladost".

Okupljanje je zakazano za 18.00 sati ispred Univerziteta, a potom je planirana šetnja do sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH u Mostaru, gde će palit sveće i iskazati nezadovoljstvo.

U protestnom pozivu se napominje da se očekuje opšta mobilizacija svih organizacija kako bi iz Mostara otišla dostojanstvena poruka u svet o preglasavanju Hrvata.

- Hrvatice i Hrvati, vreme je da se reaguje na ponovljeno gaženje demokratije preglsavanjem Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen sveća koje budu gorele pokaže da demokratija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda - navodi se u pozivu.

Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je treći put za hrvatskog člana Predsedništva BiH, osvojivši na proteklim opštim izborima u BiH više od 200.000 glasova, dok je njegov protivkandidat i aktuelni član kolektivnog šefa države Dragan Čović dobio 130.000 glasova birača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading