Policija BiH sprečila stotine migranata da uđu u Hrvatsku!

Autor: Republika

Svet

23.10.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migranti su blokirali put, a policija je saopštila da je došlo do manjih sukoba kada su migranti pokušali da dopru do granice u blizini Velike Kladuše, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Ranije danas, druga grupa od više desetina migranata, među kojima je bilo i dece, autobusima je prevezeno sa drugog pograničnog prelaza u selo Izačić gde su kampovali preko noći.

Policija je tamo, takođe, sprečila migrante da dopru do granice, dok su deca uzvikivala "Hrvatska, Hrvatska". Migranti žele da uđu u Hrvatsku i nastave ka zapadu, u druge članice EU, navodi američka agencija. Hrvatska policija je saopštila da neće dozvoliti ilegalan ulazak u zemlju, a upozorila je na lažne glasine da će hrvatske granice biti otvorene kako bi se ljudima omogućio slobodan ulazak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
distrikt krajina

24.10.2018 07:55

Smeštaj migranata – Centar za relokaciju – logično je da bude u bivšoj Zaštićenoj zoni UN Krajini tj. u 4 bivša sektora UN. To je područje jedina nenastanjema regija u EU i u nju se može smestiti oko 500 hiljada migranata u humanim uslovima. Kao svojevremno u Srbiji organizaciju smeštaja ugroženih lica treba organizovati tako da se stvore mogućnosti za samopomoć unesrećenih lica.