AMFILOHIJE BRANI CRKVU SVETE TROJICE: Rumija i albanska planina, ali ne onih Envera Hodže i Turaka rušitelja!

Autor: Tanjug

Svet

28.10.2018

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je danas otvoreno pismo crnogorskom premijeru Dušku Markoviću, povodom premijerove izjave da je mitropolit dozvolio nelegalnu gradnju crkve Svete Trojice na Rumiji i Markovićeve tvrdnje da će ta crkva biti uklonjena.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Crnogorski sajt "Kafe del Montenegro" (CdM) prenosi da je Amfilohije rekao da je Rumija "crnogorska i albanska planina, ali Albanaca Skender-bega, koji je po Njegošu ''srca Obilića, što umrije tužnim izgnanikom'', ali ne i onih Envera Hodže i Turaka rušitelja hrišćanskih svetinja", a da je "Hram na njoj podignut za dobro svih i u slavu Boga ljubavi", kao i da je to "svenarodno kulturno dobro".

Navodi se da je Amfilohije "predložio i da se izgradi put od Mikulića do vrha Rumije, a vremenom i žičara, radi unapređenja zajedništva kao i sveukupnog duhovnog, kulturnog i ekonomskog života i napretka Crne Gore".

Marković je protekle nedelje, komentarišući radove na crkvi na Rumiju kazao da ga čudi da je mitropolit crnogrsko primorski Amfilohije dozvolio nelegalnu gradnju i poručio da će crkva na Rumiji biti uklonjena.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading