Evo kad Dodik očekuje novu vladu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.11.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima - naveo je Dodik, prenosi RTRS.

DODIK OTVORIO KARTE: Ovo će biti njegovi prvi potezi u Predsedništvu BiH


Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre dobije konstituisane institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata.

Ponovio je da ce potpredsednik SNSD-a Radovan Viškovic biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

- Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljnih pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobiju odgovorne dužnosti - rekao je Dodik.

Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska i njeno pozicioniranje i da to moraju svi raditi u Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH.


- Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važna struktura koja može izneti probleme vremena koje dolazi i da bude manifestovana nacionalana i patriotska struktura - rekao je Dodik.

Njegov cilj, kako kaže je stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja ce obezbediti da sve nesmetano funkcioniše.

Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji budu na nivou BiH.

- Položiću zakletvu u Narodnoj skupštinu i predložicu novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva - rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading