Izetbegović: Srbija ne želi da prizna genocid, ali navikli smo da nam se dodaje so na ranu

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2018

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je, povodom izjave premijerke Srbije da se u Srebrenici nije desio genocid, da su "Bošnjaci navikli da im se dodaje so na ranu".

RepublikaFoto: Tanjug
Bakir Izetbegović

- Već smo navilki na te stvari i da nastavimo sa tim ljudima da živimo, komuniciramo, nastavimo da popravimo stvari. Mi pokušavamo to da popravimo - rekao je Izetbegović u intervjuu za regionalnu televiziju N1.

On je izneo tvrdnju da Srbija ne želi da prizna genocid, jer "ne želi da nosi tu hipoteku".

On je rekao i da su Bošnjaci pretrpeli razne nepravde i ocenio da je i sam Dejtonski sporazum nepravda.


- Ja sa tim (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem moram da popravim odnose, rešim pitanje granice jednog dana. Mi živimo sa Srbima - rekao je Izetbegović i dodao da pitanje granica nije rešeno za vreme njegovog mandata, jer je Srbija nudila "izmene koje nisu prihvatljive".

- Nude nam neke šume, ali to je stvar za Komisiju. To ne bi trebalo Bakir Izetbegović da prelomi sa Vučićem na nekoj večeri. Ne može se tako raditi, o svemu se može pričati, ali to treba da uradi Komisija - rekao je Izetbegović.

Upitan da prokomentariše novoizabrni sastav Predsedništva, Izetbegović je rekao da od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ostalih političara očekuje zrelije ponašanje

- Očekujem da će se Dodik odgovornije ponašati - rekao je Izetbegović.

On je rekao da SDA vidi kao "pobedničku stranku", koja je partner Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
navikli i Srbi

16.11.2018 19:59

I mi smo navikli da nas pokrstavate, progonite i satanizujete, da nam otimate zemlju. U BiH je 1971 godine zivelo najvise Srba a danas smo skoro izjednaceni. Drugo, vi popisujete sve muslimane kao svoje i one u rasejanju samo da kao albanci u Srbiji napravite neku laznu vecinu. Trece, poceli su i mediji na zapadu da objavljuju sakrivene izvestaje americkih i drugih obavestajnih sluzbi pa su tako u javnost dosla dokumenta o zlocinima nad Srbima. I NA KRAJU, POJAM GENOCIDA je jasno preciziran sto u slucaju Srebrenice nema nista zajednicko. Englezi misle ako satanizuju Srbe da ce sakriti da su pocinili najveci genocid nad ljudskim rodom u istoriji sveta. Iza njih su otomani i treci rajh. Sad malo razmislite pre nego nas optuzujete.