Milo kreće u lov na Srbe! Evo šta se krije iza sramne odluke Podgorice da glasa za prijem Kosova u Interpol

Autor: borba.me, Republika

Svet

19.11.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom da glasa za prijem Kosova u Interpol, režim u Podgorici odlučio je da pomogne ratnim zločincima iz Prištine da nastave lov na glave vojnika i oficira iz Crne Gore koji su branili državu 1999. godine, piše borba.me.

RepublikaFoto: Tanjug/B. ČUPIĆ
Dedovi im se u grobu prevrću: Državni vrh Crne Gore

Predsednik Milo Đukanović je dao zeleno svetlo da Crna Gora podrži ulazak Kosova u Interpol, a zauzvrat vlasti iz Prištine će spremiti spisak vojnih lica sa teritorije te zemlje koja su branila državu od NATO bombardovanja, koje treba pohapsiti i koji će biti na Interpolovim poternicima.

 

Na ovaj način, Đukanović i vlast u Podgorici kreću u definitivan obračun sa Srbima u Crnoj Gori, kao i časnim vojnicima i oficirima koji su branili zemlju.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nesoj ljudski: Milo Đukanović

Đukanović računa da će ulaskom Kosova u Interpol, zvanična Priština pomoći vlastima u Podgorici da se obračunaju sa nekadašnjim pripadnicima Vojske Jugoslavije, a delom i sa Sedmim bataljonom, koji je učestvovao u odbrani SRJ.

 

- I pored svih napora vlasti u Podgorici da se za više od jedne decenije obračunaju sa časnim oficirima i vojnicima, to im nije pošlo za rukom. Crna Gora će pomoći ulazak Kosova u Interpol, a zauzvrat će Priština pomoći u obračunu sa onima koji su branili državu 1999. a koji su teret režimu u Crnoj Gori. Tako će i zvanično biti otvoren lov na heroje rata 1999. godine, koji sada žive u Crnoj Gori. Naravno, Crna Gora se obaveza da će hapsiti po nalozima iz Prištine svoje državljane - navodi borba.me.

 

Stradala 34 vojnika

Na području Kosova i Metohije tokom ratnih sukoba 1998. i 1999. godine stradala su 34 pripadnika oružanih snaga tadašnje Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore.

Prema podacima Udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, oni su stradali u borbama protiv albanskih terorista iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova ili od NATO bombi tokom agresije.

Prema podacima Udruženja, među stradalima su vojnici i oficiri Vojske Jugoslavije, pripadnici rezervnog sastava oružanih snaga, policajci, policijski oficiri.

Gotovo da nema opštine u Crnoj Gori iz koje makar po jedan pripadnik oružanih snaga nekadašnje zajedničke države nije ubijen na Kosmetu. Na spisku stradalih su vojnici i policajci iz Podgorice, Plava, Berana, Mojkovca, Šavnika, Pljevalja, Bijelog Polja, Rožaja, Kolašina, Plužina, Nikšića…

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
flamantes

20.11.2018 08:28

7. bataljon je formiran tokom rata u Bosni, stacioniran je bio u Crnoj Gori sa jedinom namjerom da ratuje u Crnoj Gori u slučaju proglašenja nezavisnosti. Ako su učestvovali u ratnim operacijama na Kosovu, mada je tada već bio rasformiran, i ako su činili zločine trebaju odgovarati