Tramp je otkazao susret sa Putinom, a OVO je pravi razlog?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.11.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva veruje da je pravi razlog zbog kojeg je američki predsednik Donald Tramp otkazao sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 u Argentini unutrašnja politička situacija u SAD, a ne incident u Kerčkom moreuzu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Da li je provokacija koju je započeo Kijev u ovoj oblasti (Azovsko more) pravi razlog za otkazivanje (sastanka)? Čuli smo da je to zvanična verzija i prihvatamo to. Da li je i prava? Verujem da bi trebalo da potražimo odgovore u američkoj unutrašnjoj političkoj situaciji - rekla je Zaharova. 

Zaharova je rekla da su odnosi Vašingtona sa Rusijom i drugim zemljama postali "talac unutrašnjeg političkog sukoba" u SAD, dodaje Tas.

- Prilično je teško analizirati šta se dešava u Vašingtonu, dok god govorimo o strategiji političkog establišmenta, jer se strategija menja svakog minuta, svake sekunde - rekla je Zaharova.

Govoreći o perspektivama rusko-američkih odnosa, Zaharova je rekla da se Moskva već dugo zalaže da se "izađe iz ćorsokaka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading