ZAPLENA U AUSTRALIJI: Jahta teška 1,46 tona kokaina!

Autor: klix.ba

Svet

04.08.2017

08:16 >> 14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska mornarica zaplenila je pošiljku od 1,46 tona kokaina na južnom Pacifiku i uhapsila četiri člana posade za koje se veruje da su iz Litvanije ili Letonije, saopštili su danas zvaničnici. Vrednost zaplenjene droge procenjena je na 256 miliona dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaplenjeno je 1,46 tona kokaina

Droga je 27. jula pronađena na jahti "Afalina" koja je plovila iz Južne Amerike ka Novoj Kaledoniji, prenosi AFP.

Australijska Komisija za krivično - obaveštajne poslove (ACIC) saopštila je da je zajedno sa partnerima istraživala "Litvanski sindikat".

"Zahvalni smo zbog ove akcije francuskih vlasti koja je zaustavila značajan tovar droge koja je trebalo da dospe na ulice Australije. To pokazuje važnost primene međunarodnog prava i zajedničkog rada obaveštajnih službi na označavanju transnacionalnih kriminalnih organizacija", izjavio je izvršni direktor ACIC-a Kolonel Blanč čestitajući sinoć francuskim mornarima na uspešnoj akciji.

"Zahvalni smo zbog ove akcije francuskih vlasti koja je zaustavila značajan tovar droge koja je trebalo da dospe na ulice Australije. To pokazuje važnost primene međunarodnog prava i zajedničkog rada obaveštajnih službi na označavanju transnacionalnih kriminalnih organizacija", izjavio je izvršni direktor ACIC-a Kolonel Blanč čestitajući sinoć francuskim mornarima na uspešnoj akciji.Droga je uništena u peći na Novoj Kaledoniji.

Ranije ove godine u Australiji je zaplenjeno 1.42 tone kokaina na jedrilici Novog Zelanda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading