Makron i Merkelova su čuli stav Moskve: Lavrov otkrio kako je Putin očitao lekciju šefu francuske i nemačkoj kancelarki

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2018

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsednik Vladimir Putin preneo je nemačkom kancelaru Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu stav Moskve o provokacijama Kijeva u Kerčkom moreuzu", rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

- Mislim da nisu mogli, a da ne čuju kakav je stav Rusije jer je ruski predsednik lično pokazao i nacrtao francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i kancelaru Angeli Merkel šta se desilo, kako je planirana provokacija i kako su pokušali da je izvrše, te kako su odgovorno naši graničari ispunili svoju dužnost pokušavajući da izbegnu neželjene incidente - rekao je Lavrov.

Lavrov je napomenio da su provokatori iz Ukrajinske bezbednosne službe "učinili sve da sprovedu naređenje čiji je tekst pronašao jedan od graničara prilikom ukrcavanja na jedan od brodova".

Prema njegovim rečima, u tekstu jasno piše - "tajno ući u neutralne vode bez ikakvog obaveštenja i proći ispod Krimskog mosta kroz Kerčki moreuz ka Azovu.

 

 

- Ruski predsednik je lično o ovome govorio svojim sagovornicima - istakao je Lavrov.

Tri ukrajinska vojna broda su 25. novembra prekršila pravila prolaska kroz ruske teritorijalne vode dok su bili na putu iz Crnog mora ka Azovskom moru. Ruska strana je upotrebila oružje da bi zaustavila brodove. Tri ukrajinska mornara lakše su ranjena. Brodovi su zaplenjeni i ispraćeni u luku Kerč.

Pokrenut je krivični postupak zbog narušavanja granice. Mosvka incident opisuje kao provokaciju, a Ukrajina je proglasila ratno stanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading