Tramp dominira sa šokantnim izjavama: Žuti prsluci hoće predsednika poput mene!

Autor: sputniknews.com

Svet

08.12.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD, Donald Tramp, priznao je u subotu da voli Francusku, u kojoj su u toku protesti pokreta Žuti prsluci, izjavivši da učesnici demonstracija žele šefa države kakav je on sam.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Pariski sporazum ne funkcioniše baš najbolje za Pariz. Protesti i neredi su u celoj Francuskoj. Ljudi ne žele da plate veću sumu novca, pre svega zemljama Trećeg sveta (čije je rukovodstvo sumnjivo), da bi čuvali životnu sredinu. Skandiraju "Želimo Trampa!" i "Volim Francusku" - napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Tramp je ranije izjavio da masovni protesti u Francuskoj, izazvani povećanjem cena goriva, svedoče o ispravnosti odluke SAD da istupi iz Pariskog sporazuma o klimi, koji je američki predsednik ponovo nazvao "duboko pogrešnim".

Protesti takozvanih Žutih prsluka, koji se zalažu, pre svega, za obustavljanje odluke o povećanju cena benzina, počeli su u Francuskoj 17. novembra.

Masovne proteste prate neredi i sukobi demonstranata s policijom, paljenje automobila, lomljenje izloga prodavnica i banaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading