Tramp udario u srce američke ekonomije: Federalne rezerve ne pobeđuju, jer nemaju osećaj za igru

Autor: Tanjug

Svet

24.12.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da su Federalne rezerve, koje su četvrti put ove godine podigle kamatnu stopu, jedini ekonomski problem s kojim se danas suočavaju SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je na Tviteru centralnu banku uporedio s "moćnim golferom koji ne pobeđuje jer nema osećaj za igru", prenosi AP. 

Prema njegovom mišljenju, Federalne rezerve opterećuju ekonomiju zemlje s povećanjem referentne kamatne stope kojom žele da utiču na rast inflacije i smanjenje nezaposlenosti.


Glavna meta njegovih kritika jeste predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel koga je sam Tramp postavio na tu funkciju početkom godine.

Predsednik SAD razgovarao je juče sa saradnicima o otpuštanju Džeroma Pauela, a pojedini Trampovi savetnici su upozorili predsednika da bi to bio katastrofalan potez, javio je Blumberg.

Od novembarskih izbora za kongres, Tramp vrši izmene u svom kabinetu. Sa položaja su otišli ili odlaze ministar pravde Džef Sešns, šef administracije Bele kuće Džon Keli, ministar za državnu upravu i nacionalne parkove Rajan Zinke i ministar odbrane Džejms Matis.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading