IRSKA SPREMNA ZA OBA SCENARIJA BREGZITA

Autor: Republika/agencije

Svet

03.01.2019

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irska se priprema za scenario Bregzita bez postignutog sporazuma i tretira ga jednako ozbiljno kao i onaj koji predviđa usvajanje sporazuma koji je sa EU postigla premijer Velike Britanije Tereza Mej, izjavio je irski premijer Leo Varadkar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je naglasio da dalji postupci i diskusije ne smeju promeniti ton sporazuma. Varadkar je dodao da se ne sme dozvoliti da se rezervni plan za granicu u Irskoj u daljim diskusijama oceni kao neefikasan, javio je "Sputnjik".

Velika Britanija trenutno pokušava da dobije finalne garancije iz EU o planu za granicu u Irskoj za koje se očekuje da će omogućiti Londonu da izbegne strogu granicu između Republike Irske i Severne Irske.

U nadi da će uspeti da od Brisela dobije dodatne garancije, Mejova je u decembru odgodila za polovinu januara glasanje u Parlamentu o sporazumu za Bregzit. Međutim, EU je naglasila da neće ponovo pregovarati o postignutom sporazumu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading