Kim u Kini: Lider Severne Koreje u zvaničnoj poseti Pekingu

Autor: Tanjug

Svet

07.01.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un boravi u zvaničnoj poseti Kini na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Si Đinping

Kako su preneli kineski državni mediji, on će u Kini boraviti od 7. do 10. januara, i to je njegov četvrti sastanak s predsednikom Sijem u poslednjih godinu dana, prenosi Rojters.

Samo u toku prošle godine Kim je putovao tri puta u Kinu, pre i nakon sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom.

U pratnji severnokorejskog lidera su njegova supruga Ri Sol Ju, ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho i drugi visoki zvaničnici Severne Koreje.


Južnokorejski mediji preneli su u ponedeljak da je severnokorejski voz u kome je najverovatnije visoki zvaničnik iz te zemlje prešao granicu sa Kinom, dok je japanska agencija Kjodo prenela da je gostima hotela u kineskom gradu Dandong, koji se nalazi blizu granice sa Severnom Korejom, a čije sobe gledaju na prugu, bio zabranjen boravak u sobama u trenutku prolaska voza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading