Uhapšen haker koji je ugrozio celu nemačku vladu!

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačke vlasti saopštile su danas da je pritvoren osumnjičeni za hakerski slučaj koji rezultirao objavljivanjem na internetu privatnih informacija stotina političara i poznatih ličnosti, prenosi AP.

RepublikaFoto: pixabay.com

Navodi se da je Kancelarija federalne kriminalističke policije objavila da je pretražen stan osumnjičenog 20-godišnjaka iz pokrajine Hesen u središnjem delu Nemačke. Nije saopšteno više detalja, ali je za kasnije tokom dana planirana konferencija za medije.

AP podseća da je ovim curenjem podataka bilo zahvaćeno skoro 1.000 ljudi i da se u većini slučajeva ono svodilo na objavljivanje osnovnih informacija o tome kako kontaktirati te ljude, ali da je u oko 60 slučajeva procurelo više ličnih podataka.

Agencija navodi da su izgleda objavljeni podaci poslanika svih stranaka u Bundestagu osim ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading