Fejbuk ukinuo naloge Sputnjika zbog NATO alijanse?!

Autor: Tanjug

Svet

17.01.2019

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska novinska kuća Sputnjik reagovala je danas na objavu kompanije Fejsbuk koja je navela da je u okviru najnovijih napora u borbi protiv lažnih vesti ukinula stotine naloga i stranica među kojima 364 naloga povezanih sa saradnicima Sputnjika.

- Pres-služba Sputnjika smatra ovu odluku političkom - objavila je redakcija.

AP je prethodno preneo da je Fejsbuk saopštio da je ukinuo stotine stranica, grupa i naloga koji su bili povezani sa Rusijom i bili deo velikih operacija širenja dezinformacija, kao i da je šef odseka za sajberbezbednost u toj kompaniji Natanijel Glejčer kazao je da je jedna od tih mreža sadržala 364 stranice i naloga koji su bili povezani sa radnicima Sputnjika.

Redakcija Sputnjika, međutim, odgovara da se oni bave vestima i tvrdi da to rade to radi odlično.

- I ako je blokada jedina reakcija Fejsbuka na kvalitetan rad medija, nama je sve jasno. Međutim, postoji nada da će zdrav razum pobediti - saopštila je portparolka te novinske kuće, uz poruku: Čitajte Sputnjik!

Kompanija Fejsbuk je u saopštenju obrazložila da je ukinula naloge nakon što je otkrila dve mreže "koje su bile uključene u koordinisano neautentično ponašanje" na Fejsbuku i Instagramu.

AP navodi da su kompanija FB utvrtdila da su se ljudi koji su vodili naloge na internet platformi predstavljali kao nezavisni novinarski izvori i da su objavljivali teme koje su se bavile pokretima koji organizuju proteste i koje su u negativnom kontekstu pozicionirale NATO alijansu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading