Huškanje britanskih medija: Severna Koreja ima oružje opasnije od nuklearnog

Autor: Republika

Svet

19.01.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biološko oružje koje razvija Severna Koreja daleko je opasnije nego nuklearno, ocenjuje britanski list Dejli telegraf i dodaje da američki pritisak na Pjongjang po pitanju razvoja naoružanja ni na koji način ne vrši uticaj u tom domenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

List tvrdi da severnokorejski naučnici pripremaju opremu kako bi proizvodili biološko oružje koje bi se koristilo za potrebe obuzdavanja severnokorejskih neprijatelja, iako bi moglo da se iskoristi i u agresivne svrhe.

Jedan od najsmrtonosnijih agenasa, dodaje Nešenel interest predstavlja virus variola vera, poznatiji kao velike boginje, koji bi mogao da usmrti čak trećinu stanovništva jedne zemlje.

Nešto ranije su slične optužbe stigle i iz Južne Koreje, a Seul je tvrdio da Pjongjang priprema oružje sa antraksom.

Zabrinutost javnosti u Južnoj Koreji je posebno doprinela vest da su još pre dve godine kod jednog severnokorejskog vojnika, koji je prebegao na jug, nađena antitela antraksa, što sugeriše da je on ili vakcinisan ili bio izložen antraksu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading