Kim hteo da nasamari Trampa: Otkrivena tajna raketna baza Severne Koreje

Autor: Tanjug

Svet

21.01.2019

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki tink-tenk saopštio je danas da je otkrio jednu raketnu bazu Severne Koreje koju, kako navodi, vlada te zemlje još nije prijavila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Kim Džong Un

Raketna operativna baza Sino-ri, koja se nalazi 212 kilometara severno od demilitarizovane zone na granici dve Koreje, jedna je od starijih od otprilike 20 baza koje Pjongjang još nije prijavio, navodi se u izveštaju Centra za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu "Beyond Parallel".

U izveštaju se dodaje da je u bazi smeštena jedinica veličine puka, opremljena balističkim raketama srednjeg dometa Nodong-1. 

Južnokorejska agencija Jonhap navodi da postoji mogućnost da je baza imala ulogu u razvoju balističke rakete Pukusong-2, koja je prvi put testirana u februara 2017. 


Američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un na samitu u junu prošle godine dogovorili su se da rade na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva, u zamenu za bezbednosne garancije za Pjongjang. 

Tramp i Kim trebalo bi da se ponovo sastanu krajem februara ove godine, saopštila je protekle nedelje Bela kuća. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading